Wat is een virtual assistant?

Wat is een Virtual Assistant?

Wat is een Virtual Assistant nu eigenlijk?

Dat is over het algemeen de eerste vraag die ik krijg als ik vertel dat ik een eigen onderneming heb als Virtual Assistant.

In Nederland en België is de Virtual Assistant nog niet zo gekend, maar wel sterk in opkomst. In de Verenigde Staten daarentegen, zijn ze niet meer weg te denken uit de bedrijfswereld.

Een Virtual Assistant, ook wel VA genoemd, is eigenlijk een persoonlijk assistent op afstand die ondernemers helpt door allerlei ondersteunende en routinematige taken van hen over te nemen. Denk hierbij aan agenda- en e-mailbeheer, secretariële taken, social media activiteiten, online marketing, stroomlijnen en automatiseren van bedrijfsprocessen en nog zo veel meer.

Meer focus

Door al deze werkzaamheden uit handen te geven krijgt de ondernemer zelf meer tijd in zijn eigen agenda. Hierdoor kan hij zich focussen op de kerntaken van zijn bedrijf. Hij zal meer tijd hebben om declarabele uren te maken en de zaken te doen die hij fijn vindt om te doen.

Sparringpartner

Een goede VA is niet alleen “een secretaresse op afstand”, maar ook een sparringpartner. Ze weet wat er speelt, heeft een breed netwerk en volgt steeds de nieuwe ontwikkelingen op haar vakgebied.

Flexibel

Een virtueel assistente werkt als freelancer. Daarom kan ze voor een flexibel aantal uren per maand ingeschakeld worden: of het nu gaat om een éénmalige opdracht, 2 uren per maand of 20 uren per maand.

Virtueel

Virtueel werken betekent in haar geval werken op afstand. Dit is meestal vanuit huis, maar kan ook zijn vanuit een flexibele werkplek, een koffiebar of zelfs vanuit het buitenland. Eigenlijk overal waar er internet is dus.

Wat kan ik voor jou betekenen als Virtual Assistant?

Toen ik voor het eerst over het vak Virtual Assistant hoorde, dacht ik meteen “Dat wil ik ook gaan doen: de dingen doen, die ik graag doe en waar ik goed in ben en dat in mijn eigen werkomgeving!”.

Ik wilde graag de ruime ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn carrière als directiesecretaresse / management assistant bij meerdere bedrijven in de praktijk gaan omzetten zodat ik ondernemers kan gaan ontzorgen. Zo is mijn bedrijf oDesque ontstaan.

Veel ondernemers zien meestal op tegen die “vervelende” administratieve werkzaamheden, ik vind het juist heerlijk om te doen!

Als VA neem ik allerlei organisatorische, secretariële en administratieve werkzaamheden van jou over. Daarnaast kan ik jouw website bouwen en onderhouden. Verder kan ik jouw social media accounts voor je beheren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik als VA voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@odesque.nl en dan kom ik er snel bij jou op terug.