De voordelen van werken met een Virtual Assistant

Waarom werken met mij als Virtual Assistant?

In mijn vorige blog heb ik jullie kort uitgelegd wat een Virtual Assistant (VA) is, maar waarom zou je als ondernemer mij als VA inschakelen? 

Wel, er zijn meerdere redenen om mij als VA in te schakelen voor jouw onderneming. De voordelen voor jou als ondernemer zijn groot! Hier zijn er alvast een paar:

Vermindering van de werkdruk

Wil je die oneindige to-dolijst eindelijk zien veranderen in een done lijst? Heb je al eens uitgerekend hoeveel tijd je kwijt bent aan onder andere agendabeheer, e-mailbeheer, secretariële werkzaamheden, social media, gegevensinvoer en administratie? Bovenop het feit dat dit werkzaamheden zijn waar jij als ondernemer vaak tegenop ziet, kosten deze taken ook nog eens tijd die je zelf niet kunt besteden aan jouw kernactiviteiten. De werkdruk wordt alsmaar groter. Door het uitbesteden van werkzaamheden die noodzakelijk zijn maar veel tijd en energie kosten, hou je zelf meer tijd over voor het opbouwen van jouw bedrijf en ervaar je minder werkdruk.

Kostenbesparing

Ik heb als Virtueel Assistent een eigen werkplek en heb zelf alles in huis wat nodig is om mijn taken uit te voeren. Het enige waar jij voor betaalt zijn mijn diensten als Virtual Assistant. Dus voor jou als ondernemer geen kosten voor een werkplek, computer, woon-werkverkeer, verplichte premies en bijdragen, verzekeringen en alle overige kosten die je wel zou hebben als je eigen personeel zou werven om deze taken uit te voeren. Hierdoor kun je de operationele kosten lager houden dan wanneer je iemand vast in dienst aanneemt.

Professionaliteit

Ik zorg als Virtual Assistant voor mijn eigen opleidingen, waardoor ik vakspecialist ben in wat ik doe.

Daarenboven ben ik aangesloten bij meerdere netwerken van VA’s, waaronder de Beroepsvereniging voor Virtueel Support Professionals. Als ik aanvullende informatie nodig heb voor het vervullen van een bepaalde opdracht die niet tot mijn expertise behoort, kan ik steeds een beroep doen op een Virtual Assistant uit één van mijn netwerken.

Focus op jouw kernactiviteiten en passie

Het zijn de kernactiviteiten die jouw bedrijf succesvol maken. De activiteiten die jij fijn vindt om te doen en waarvoor je in eerste instantie jouw bedrijf bent gestart. Helaas vragen andere activiteiten steeds meer aandacht, waardoor jouw kernactiviteiten niet meer de aandacht krijgen die ze wel nodig hebben. Ik neem jou graag de overige taken uit handen, waardoor jij je weer helemaal kunt focussen op jouw kernactiviteiten.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen / geen geografische beperkingen

Er zijn totaal geen geografische beperkingen wanneer je mij als virtual assistant inschakelt. Alles gebeurt immers online.  Ik ben dus beschikbaar voor elke ondernemer, in eigen land of buitenland. Ik ken geen grenzen. 

Daarnaast lever je, door mij in te huren, een positieve bijdrage aan het milieu en de maatschappij doordat er minder woon-werkverkeer nodig is (en dus ook minder CO2-uitstoot).

Online zichtbaarheid verbeteren

Social media vraagt veel aandacht. Het vergt veel tijd om te reageren op de verschillende social media kanalen. Maar ja, geen marketing betekent ook weinig klanten. Weinig klanten, betekent weinig omzet. Het is dus heel belangrijk om online vindbaar en zichtbaar te zijn. Ook dit is iets wat ik als Virtual Assistant voor jou kan doen.

Ben jij ook te veel tijd kwijt aan werkzaamheden die niet echt iets te maken hebben met jouw core business en die jouw zakelijke groei in de weg staan? Ik kan je helpen om weer meer tijd in jouw agenda te creëren door jou allerhande werkzaamheden uit handen te nemen.