Samenwerken met Teams

Samenwerken met Teams

Het jaar 2020 is een jaar dat niemand snel zal vergeten. Thuiswerken heeft een verdere vlucht genomen en maakt nu onderdeel uit van het nieuwe normaal. Veel ondernemers beginnen hun weg hierin te vinden.

Digitale transformatie is nu echt een belangrijk aandachtspunt voor veel bedrijven en ondernemers. Waar het eerst elke keer vooruit werd geschoven is het nu in een stroomversnelling gekomen en kan niemand er meer omheen.

Daarom deel ik met deze blog een tool die het online samenwerken een stuk prettiger en productiever maakt: Microsoft Teams.

Microsoft Teams

Het is één van de vele handige tools van Microsoft en een onderdeel van Office 365. Met Teams chat je met elkaar en werk je samen in documenten. Dit kan zowel binnen als buiten de organisatie.

Het is een samenwerkingstool die nu al door veel ondernemers ingezet wordt bij het online vergaderen.

Maar Teams kan zoveel meer dan dat!

Microsoft Teams – de apps

Laat Microsoft Teams voor jou werken en maak gebruik van de vele, binnen Teams, geïntegreerde Microsoft apps. Enkele handige apps waar ik graag mee werk zijn:

Microsoft Planner

Met de planner krijg je veel gedaan. Het is een geweldige tool om je projecten mee te plannen. Het is ideaal om in een team alle projecten/taken af te stemmen. Met Planner bepaal je welke werkzaamheden er wanneer en door wie moeten worden gedaan.

Maak borden en hang hier verschillende kaarten aan met bestanden, controlelijsten, labels en meer.  Op deze manier heb je alles overzichtelijk en inzichtelijk voor je team en weet iedereen waar hij aan moet werken en wat er van hem wordt verwacht.   Het is te vergelijken met de projecttools van Trello of Asana.

Microsoft To Do

Nooit geen rondslingerende briefjes meer met werkzaamheden die gedaan moeten worden. Of je nu thuis of onderweg bent, je hebt met Microsoft To Do overal toegang tot je takenlijst en deelt deze makkelijk met collega’s.

Zo blijf je overal en altijd georganiseerd.

Microsoft Forms

Met Microsoft Forms maak je eenvoudig een formulier, quiz, enquête of poll die je kan delen met al je contacten, binnen én buiten de organisatie. De resultaten worden automatisch overzichtelijk gemaakt in een handig dashboard.

Zo kan je bijvoorbeeld binnen enkele minuten gemakkelijk om klantinput vragen, klantentevredenheid meten en teamevenementen zoals een online pubquiz organiseren.

Microsoft SharePoint

Dankzij SharePoint krijgt alle kennis binnen een bedrijf een centrale plek en is deze toegankelijk vanaf elke locatie. Via de krachtige zoekfunctie kan elke teamlid heel snel de juiste informatie terugvinden. Deze app staat toe om online samen te werken in documenten. Bovendien kun je routinetaken en flows automatiseren en de data in SharePoint koppelen met andere Microsoft apps of externe systemen.

Een goede oplossing dus om op een eenvoudige manier kennis te delen en op een productieve manier samen te werken

Dit is echter maar een kleine greep uit het aanbod van apps. Naast de vele handige Microsoft apps, kunnen ook talrijke externe apps geïntegreerd worden zoals bijvoorbeeld Asana of Trello. Kijk voor een volledig overzicht op de website van Microsoft.

Microsoft Teams – de voordelen

Om je een idee te geven hoe een moderne en slimme werkplek eruit kan zien heb ik een aantal voordelen van Microsoft Teams op een rijtje gezet:

  • Bestanden die gemaakt zijn in Word, Excel of PowerPoint deel je eenvoudig met je team zonder dat je heen en weer hoeft te mailen.
  • Je hebt minder e-mails omdat gesprekken op een structurele manier in Teams worden gehouden. Je hebt alle reacties bij elkaar zodat je niet meer de inbox hoeft door te spitten.
  • Chat en videobel heel makkelijk met je collega’s. Deel tijdens de chat bestanden met elkaar. Je kunt het vergelijken met Whatsapp.
  • Blijf overal en altijd op de hoogte. Installeer het op alle mobiele apparaten en blijf ook onderweg in contact met elkaar. Je kunt eenvoudig reageren op chats en gesprekken, met één klik deelnemen aan vergaderingen en blijven samenwerken. Dus zelfs onderweg blijf je volledig op de hoogte.
  • Teams is de perfecte tool om de communicatie binnen je team sterk te verbeteren. Het is niet alleen fijn voor teams die langere tijd met elkaar samenwerken, maar ook voor tijdelijke samenwerkingen die in korte tijd veel resultaat moeten boeken. Deel snel je kennis met elkaar en maak het zo voor iedereen eenvoudiger om productief te zijn

Kortom Microsoft Teams is een nieuwe manier van werken. Een  manier die veel tijd kan besparen.

Wil jij ook werken met Teams, maar kom je er niet helemaal uit?

Of weet je door de vele mogelijkheden niet waar je moet beginnen?

Neem dan contact met mij via info@odesque.nl en ik leg je alles uit!