7 Redenen waarom je met LaPosta zou moeten werken

7 goede redenen om voor Laposta te kiezen

Wil je nieuwsbrieven versturen? Wil je graag e-mailmarketing inzetten voor jouw bedrijf? Maar weet je niet welke e-mailsoftware hiervoor te gebruiken?

Dat is goed te begrijpen! Het aanbod in e-mailmarketing software is dan ook heel erg groot. Mailchimp, Autorespond, Laposta, … te veel om hier allemaal op te noemen. In deze blog ga ik ook niet al deze software bespreken, maar geef ik jou 7 goede redenen om voor Laposta te kiezen.

Dat e-mailmarketing tegenwoordig onmisbaar is voor jouw bedrijf is voor iedereen wel duidelijk. Het is één van de beste manieren om in contact te komen én te blijven met klanten. Ook maakt het onderdeel uit van de digitale marketing van jouw bedrijf.  Het is dan ook belangrijk een web-programma te gebruiken waarmee je eenvoudig mooie en duidelijke nieuwsbrieven kunt maken en versturen.

Zelf gebruik ik sinds kort de e-mailmarketing software van Laposta en ik ben er helemaal fan van!

Mijn 7 redenen waarom je met Laposta zou moeten werken:

1. Taal

Laposta is in het Nederlands ontwikkeld en dus duidelijk te begrijpen voor iedereen. Mailchimp daarentegen is grotendeels vertaald, waardoor niet alles even duidelijk is en het soms wel lastig kan zijn als je de Engelse taal niet helemaal beheerst.

2. Gebruikergemak

In Laposta kan je als gebruiker heel makkelijk je weg vinden.

Alles wordt aangegeven en je moet eigenlijk gewoon de stappen volgen. Het is makkelijk navigeren en alle functies zijn meteen duidelijk.

7 Redenen waarom je met LaPosta zou moeten werken
Laposta is zeer gebruiksvriendelijk

Ook werkt Laposta net zoals Mailchimp met een drag and drop editor. Dit maakt het makkelijk om een mooie nieuwsbrief in elkaar te zetten. Hier hoef je geen designspecialist voor te zijn! Daarenboven zorgt deze editor ook dat jouw nieuwsbrief responsive is. Dat wil zeggen dat deze altijd correct wordt vertoond in alle e-mailprogramma’s. Dus bekijk je de brief vanop je laptop, telefoon of tablet: hij zal er altijd mooi uitzien.

3. Leesratio

In elk nieuwsbriefprogramma wordt geregistreerd hoeveel nieuwsbrieven er worden geopend.  Laposta doet nog meer: het is één van de weinige programma’s dat ook vastlegt of jouw nieuwsbrief daadwerkelijk is gelezen.

4. Gratis

Veel ondernemers willen gratis nieuwsbrieven kunnen versturen. Dan blijft er niet zoveel keuze meer over in de nieuwsbriefprogramma’s. Bij Laposta kan je gratis nieuwsbrieven opmaken en versturen tot 2000 relaties.  Daar kom je al een eind mee, toch?

5. Service

Wat ik ook heel erg handig vind bij Laposta is de service. Je kan altijd bij hen terecht. Bij de gratis versie dienen de vragen wel per e-mail gesteld te worden, maar ze zijn meestal snel met antwoorden. Bij de betaalde versie is ook telefonische ondersteuning mogelijk. Bij Mailchimp is er geen telefonische ondersteuning en kan je enkel de eerste 30 dagen een e-mail sturen bij vragen.

6. Beveiliging

Bij het versturen van een nieuwsbrief met Mailchimp naar Gmail kan het zijn dat de klant een beveiligingswaarschuwing krijgt. Dat is best vervelend en maakt de kans groter dat de nieuwsbrief niet geopend en gelezen wordt.  Laposta gebruikt SSL in nieuwsbrieven. De afbeeldingen in nieuwsbrieven worden bij hen over https vanaf hun servers geladen. Hierdoor doet zich dit probleem niet voor bij Laposta en zal jouw klant geen waarschuwingen krijgen.

7 Redenen waarom je met LaPosta zou moeten werken
Laposta gebruikt SSL in nieuwsbrieven

Zelf vind ik het ook een fijne gedachte dat hun servers in Nederland staan en dat de e-mailadressen dus ook in Nederland worden beveiligd. Daarnaast is de kans dat je e-mail in spamfolders verdwijnt hierdoor ook aanzienlijk kleiner.

7. Google Analytics

In Laposta kun je de e-mail analyse koppelen aan Google Analytics. Zo kun je zien of er ook e-maillezers naar je website gaan.

Makkelijke keuze

Voor mij waren deze voordelen voldoende reden om voortaan Laposta te gebruiken als e-mailsoftware met als extra duwtje in de rug het feit dat het een Nederlands bedrijf is.

Ben jij overtuigd geraakt na het lezen van deze 7 redenen om voor Laposta te kiezen? Meer informatie over Laposta vind je op hun website.  Heb je behoefte aan een opleiding, dan kan ik je de onlinetraining bij Nicoline’s Office aanraden.

Wil je het opmaken en versturen van nieuwsbrieven uitbesteden, dan ben je bij oDesque aan het juiste adres. Werkt Mailchimp voor jou toch beter? Ook daar ik jou mee helpen. Stuur een e-mail naar info@odesque.nl en ik vertel je graag meer.